040-2553975

FAQ

Wat is het verschil tussen 2D, 3D en 4D echo?

Bij een 2D echo zie je het kindje in de bekende zwart-wit beelden. Je kijkt als het ware door je kindje heen en zie je alles aan de binnenkant. De 2D beelden worden bij de medische echo’s en bij de geslachtsbepaling gebruikt. Het maken van een 2D echo is gedurende de hele zwangerschap mogelijk, maar de mooiste beelden worden gezien tussen de 10 en 32 weken. Vóór 10 weken van de zwangerschap kijken we inwendig, ook dit zijn 2D beelden. Een 3D echo wordt uit meerdere 2D beelden opgebouwd. Hierdoor is het mogelijk je kindje in perspectief te zien. Het resultaat van 3D echografie bestaat uit stilstaande beelden. Het resultaat van de bewegende beelden noem je 4D echografie. Door de nieuwste technieken in 3D en 4D echografie, is er sinds kort ook Live HQ™. Dit wil zeggen dat er een “5e dimensie” aan het beeld wordt toegevoegd namelijk lichtinval. Hiermee kun je schaduwen in het gezichtje maken waardoor gezichtsuitdrukkingen en gelaatskenmerken van jullie kindje nog duidelijker en “echter” worden.

Wanneer is het geslacht zichtbaar?

In het meest gunstige geval al vanaf 14 weken, maar vaak zit er dan een voetje of navelstreng voor. Daarom kiezen wij er voor om pas vanaf 15 weken te kijken naar het geslacht. Mocht het dan niet te zien zijn, mag je terugkomen voor een herkansing.

Wanneer is de beste tijd voor een 3D/4D echo?

Tussen 24 en 30 weken van de zwangerschap krijg je de mooiste beelden van de baby, omdat het gezicht dan wat voller begint te worden. Houdt er rekening mee dat de kwaliteit van een 3D/4D echo afhankelijk is van meerdere factoren zoals de ligging en de bewegelijkheid van je kindje en de hoeveelheid vruchtwater.

Zijn er nadelen aan een extra echo?

Er wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven in een sterkte die niet schadelijk is voor je kindje.

Hoeveel extra mensen mogen er mee?

Het is een hele speciale ervaring om naar je ongeboren kindje te kijken en hoe leuk is het dan dat grote broer of zus, aanstaande opa’s en  oma en andere familieleden/vrienden mee kunnen. Er is ruimte voor ongeveer 4/5 extra mensen.

Hoe kan er betaald worden?

Je kan bij ons contant of per pin betalen.

Zijn er extra kosten verbonden aan een meerling zwangerschap?

Er zijn geen extra kosten verbonden aan een meerling zwangerschap, maar wel dubbel kijkplezier!