040-2553975

Medische echo’s

Tijdens je zwangerschap krijg je standaard echo’s aangeboden die vergoed worden door de verzekering. Hieronder vallen de termijnecho, de 20 weken echo oftewel het structureel echoscopisch onderzoek en liggingsecho. Daarnaast kan de verloskundige een extra echo indiceren indien er twijfel bestaat over bijvoorbeeld de vitaliteit van de zwangerschap, de groei van je kindje of de ligging van de placenta. Voor al deze echo’s kan je bij PUUR Verloskundig Centrum Veldhoven terecht.

We nemen ruim de tijd om je kindje mooi in beeld te brengen en uitgebreid uitleg te geven over wat je ziet. De mooiste beelden worden op foto afgedrukt, de overige bestanden kunnen op een USB gezet worden die je voor € 10,- bij ons kan aanschaffen. Helaas is het niet mogelijk om een eigen USB mee te nemen.

Alle verloskundigen binnen PUUR verloskundig centrum Veldhoven zijn opgeleid als medisch echoscopiste. Daarnaast zijn Monique en Nicole geschoold als SEO echosopiste. Zij maken binnen de praktijk de SEO’s (13 en 20 weken echo’s). Voor het uitvoeren van deze echo’s hebben wij een samenwerkingsverband met het regionaal centrum voor prenatale diagnostiek in Maastricht (MUMC). Voor het maken van de echo’s werken wij met de Samsung Hera W9 en de Alpinion E-CUBE.

Ben je er bewust van dat we bij iedere echo die we maken soms bijzonderheden zien zonder er direct naar op zoek te zijn. We zijn verplicht je hiervan op de hoogte te brengen en zullen je doorverwijzen naar bijvoorbeeld de gynaecoloog indien nodig.

Indien je niet verzekerd bent vind je de kosten van de medisch noodzakelijke echo’s hieronder.